Informujemy, iż używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszego serwisu.
Pliki cookies są zapisywane komputerze w celach reklamowych, funkcjonalnych i statystycznych przez nasz serwis, narzędzie Google Analytics, oraz naszych reklamowdawców w celu dopasowania dostarczanych treści reklamowych. Korzystanie z naszego serwisu internetowego bez zmiany ustawień dotyczących plików cookie oznacza akceptację zapisywania ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki.


Obejrzyj nasze reportaże:
Powered by Dailymotion

Liczba odsłon tekstu:: 1631
Szkolenie dla wytwórców PDF Drukuj Email
Wpisany przez tvostrow   
Środa, 18 Marzec 2015 09:48
w związku realizacją międzynarodowego projektu współpracy pn. „Partnerstwo dla tradycji i innowacji w rozwoju lokalnym” w ramach działania 4.21 PROW 2007 – 2013 z udziałem dwóch Lokalnych Grup Działania, tj. z Polski i z Litwy, serdecznie zapraszamy na szkolenie skierowane do potencjalnych, drobnych wytwórców wytwarzających wyroby kulinarne z surowców pozyskanych we własnych gospodarstwach rolnych, agroturystycznych, ekologicznych, agroedukacyjnych, w dniu 23 marca (poniedziałek) 2015 r. o godz. 10.00 w sali konferencyjnej Starostwa Powiatowego w Ostrowi Mazowieckiej przy ul. 3 Maja 68.

Celem szkolenia jest zapoznanie członków LGD „ZIELONE SIOŁO” oraz partnerów projektu z obowiązującymi przepisami weterynaryjnymi, sanitarnymi i skarbowymi w zakresie wytwarzania i/lub przetwarzania produktów pochodzenia zwierzęcego lub roślinnego. Potrzeba zorganizowania tego typu spotkania powstała w wyniku realizowanego ww. projektu współpracy,  a także z zainteresowania samych wytwórców.

Harmonogram szkolenia dot. przepisów weterynaryjnych, sanitarnych i skarbowych skierowanego do potencjalnych, drobnych wytwórców wyrobów kulinarnych i rękodzieła ludowego.

Termin szkolenia: 23 marca 2015 r. (poniedziałek)
Miejsce: sala konferencyjna Starostwa Powiatowego w Ostrowi Mazowieckiej, ul. 3 Maja 68

Program szkolenia:
10:00 - 10:15        Powitanie uczestników      Starosta Ostrowski
                            Rozpoczęcie seminarium, wprowadzenie, przedstawienie prelegentów      Prezes Zarządu LGD „ZIELONE SIOŁO”
10:15- 12:00         Warunki sanitarno-higieniczne jakie należy spełnić przy produkcji i sprzedaży żywności       Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny
12:00 - 12:15        Przerwa kawowa
12:15 - 14:00        Przetwarzanie surowców zwierzęcych w gospodarstwach indywidualnych     Powiatowy Lekarz Weterynarii
14:00 - 14:10        Przerwa kawowa
14:10 - 15:55        Zagadnienia podatkowe związane z różnymi formami sprzedaży oraz dokumentacja sprzedażowa     Pracownik Urzędu Skarbowego w Ostrowi Mazowieckiej
15:55 - 16:15        Przerwa obiadowa
16:15 - 16:45        Dyskusja, podsumowanie i zakończenie szkolenia

Kontakt: Lokalna Grupa Działania „ZIELONE SIOŁO”
ul. L. Mieczkowskiego 4, 07-300 Ostrów Mazowiecka, tel./fax 29 74 520 20
e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
 
str2.jpg str1.jpg wsfiz sierpień 2015.jpg ok_chicken_burgery.jpg rower serwis letnie.jpg TOMEX 2.jpg

Reklamy